You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Coronavoorschriften Juventus

Update 13/10/2020

Voetbal Vlaanderen besliste op 13 oktober het volgende:

 • Jeugdcompetities U6 tot en met U17 mogen verder worden georganiseerd.
 • Het competitievoetbal seniores wordt voor onbepaalde tijd stilgelegd, evenals de competities U19, U21, de reserven en damescompetities.

Daarnaast mag er enkel zeer gelimiteerd gebruik gemaakt worden van de kleedkamers, zowel door jeugd als seniores. 

Clubs die met hun seniores willen blijven trainen en/of vriendschappelijke wedstrijden spelen kunnen dit best in eigen omgeving blijven aanbieden.

De kantine blijft open conform alle geldende coronamaatregelen. 

We vragen met aandrang dat iedereen die onze club bezoekt, zich houdt aan onderstaande veiligheidsvoorschriften op de volledige accommodatie van Juventus Schoonaarde.

Gelieve nota te nemen dat deze richtlijnen door de club dagelijks kunnen aangepast worden afhankelijk van de evolutie van het COVID-19 virus in onze regio. Gelieve voor de training/wedstrijd steeds de geüpdatete richtlijnen online op de club website te raadplegen.

 1. Blijf thuis als je één van de volgende symptomen hebt:
  neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, luchtwegenklachten of koorts.
 2. Blijf thuis als je rechtstreeks in contact bent geweest met iemand die met het corona virus is besmet.(bevestigd via positieve test)
 3. Gelieve bij aankomst en vertrek uw handen te wassen of te ontsmetten.
 4. Ouders en spelers vanaf U13 zijn verplicht een mondmasker te dragen op de accommodatie. Gelieve uw zoon of dochter een zakje mee te geven zodat het mondmasker veilig kan opgeborgen worden tijdens de training/wedstrijd.
 5. Hou 1,5m afstand van iedere persoon buiten je eigen gezin.
 6. De kleedkamers en douches zijn niet toegankelijk.
  We vragen dan ook iedereen om volledig aangekleed naar de club te komen. 
 7. De afstandsregels en mondmaskerplicht dienen in acht genomen te worden. Samenscholing van ouders is niet toegelaten en supporters dienen zich over de zijkant van heel het terrein te spreiden wanneer ze een training of wedstrijd volgen.
 8. Neem je eigen drinkbidon mee! Voorzie een label met de naam (voornaam + achternaam) van de speler. Wij voorzien flessen water om deze op te vullen indien nodig. Achtergebleven drinkbidons worden in de vuilbak gedeponeerd.
  Mogen we ook uitdrukkelijk vragen de drinkbidon uitsluitend te vullen met water of sportdrank maar zeker niet met frisdrank.
 9. Blijf in jullie team-bubbel voor/tijdens/na de trainingen of wedstrijden.
 10. Er wordt dit seizoen geen fruit meer voorzien door de club. We vragen ook om als ouder geen fruit voor de voltallige ploeg te voorzien, tenzij deze in afzonderlijke verpakking/speler kan aangeboden worden.
 11. Na de thuiswedstrijden wordt er geen drankbonnetje meer uitgedeeld aan onze teams. De spelers verzamelen in hun eigen bubbel aan tafel in de kantine en de afgevaardigde/trainer noteert de gratis consumptie van de spelers. Op deze manier vermijden we wachtrijen aan de toog. 
 12. Wanneer er gecarpoold wordt, vragen we uitdrukkelijk dat alle inzittenden boven de 12 jaar een mondmasker dragen.
 13. De sportkantine is open volgens de regels van de horeca. Bij wedstrijden en trainingen kan er dus iets gedronken/gegeten worden in de kantine. Houd zeker rekening met de afstandsregels en volg de richtlijnen voor de horeca strikt op. Dat betekent het verplicht dragen van een mondmasker bij het verplaatsen in de kantine (bv. bij binnen- en buitengaan, bij toiletbezoek…), aan tafel consumeren/bestellen en het doorgeven van jullie gegevens op een door de club voorzien document.  Bij binnenkomst van de kantine kan u uw gegevens achterlaten via een QR-code of via papieren registratie. Het is niet toegelaten om aan de toog te bestellen of rechtstaand te consumeren. De hotdogs kunnen aan een apart standje gekocht worden maar dienen aan tafel opgegeten te worden.
 14. De toiletten in de kantine zijn open, gelieve de handhygiëne toe te passen, ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar.
 15. Op bepaalde plaatsen op de accommodatie geldt een circulatieplan om in en uitgaande stromen aan mensen van elkaar te scheiden. Respecteer de In/Uitgang symbolen en richtingspijlen.
 16. De thuiswedstrijden van jeugteams op Juventus gaan steeds door op het kunstgrasveld en zijn gespreid over zaterdagvoormiddag, -namiddag en zondagvoormiddag. Op die manier spreiden we alle spelende teams zo veel mogelijk om het aantal bezoekers op onze accommodatie beperkt te houden. 
 17. Niezen of hoesten doe je in je elleboog. Je mag niet spuwen op het terrein en je raakt je gezicht zo weinig mogelijk aan.
 18. Geef of aanvaard geen zoen, knuffel, hand, schouderklopje of high five.
 19. Mocht je positief testen op COVID-19, moet je verplicht het COVID-19 coördinatie team verwittigen, zodat binnen de club verdere maatregelen kunnen genomen worden. Iemand van volgende personen dient gecontacteerd te worden:

Seniors Heren
Lieven Van Den Abbeele – 0475/451971 - lieven.van.den.abbeele@telenet.be
Hubert Adam – 0474/432665 - hubert.adam@cm.be

Jeugd & Seniors Dames
Tim Leys –0477/870879 – jeugdalgemeen@kfcjschoonaarde.be
Davy Smetryns – 0488/044607 - jeugdsportief@kfcjschoonaarde.be
Nicholas Lauwerys -0486/189550 - jeugdsportiefbovenbouw@kfcjschoonaarde.be

Ondanks alle maatregelen blijven jullie uiteraard van harte welkom op onze club! We rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin om deze regels correct op te volgen. We hopen op deze manier de veiligheid van iedereen op onze accommodatie te garanderen en hopen het aantal besmettingen mee te helpen dalen zodat we onze geliefde sport kunnen blijven uitoefenen.

Juventus club & Jeugdbestuur