You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Doublepass

Waarom een kwaliteitsaudit ?

Juventus is een club gedragen door een familie van vrijwilligers die een kwalitatieve gewestelijke Jeugdopleiding wensen aan te bieden.  Juventus laat zich al een aantal jaren auditen door het gerenomeerde bedrijf DoublePass. Deze audit biedt de club de mogelijkheden om de kwalitiet van het geleverde vrijwilligerswerk op peil te houden en haar jeugdleden een optimale ervaring te laten beleven binnen onze club.

DoublePass ?

Het DoublePASS bedrijf  is een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel die sinds 2003 op een wetenschappelijk manier voetbalclubs over heel de wereld doorlicht. DoublePass ondersteunt clubs om hun jeugdopleiding te verbeteren, daarbij worden kwaliteitslabels en kwaliteitssterren toegekend aan Belgische voetbalclubs.  Clubs die excelleren qua kwaliteit worden beloond met kwaliteitssterren die een erkenning zijn voor de goede jeugdopleiding in de club. Clubs die investeren in een betere jeugdopleiding zijn herkenbaar via het Double PASS-kwaliteitslabel.

Wat is kwaliteit ?

8 Kwaliteitsdimensies worden geëvalueerd via wetenschappelijke technieken

  1. Beleid en Strategie
  2. Organisatie
  3. Sportieve opleiding
  4. Begeleiding (Staf, medisch, sociaal)
  5. Interne communicatie en HRM
  6. Externe communicatie
  7. Accommodatie
  8. Doorstroming

Juventus = Kwaliteit op gewestelijk niveau

Juventus behaalde zijn eerste label in 2010. Dit werdt in 2019 voor de vierde keer succesvol beloond. Elke keer kreeg de club 1 kwaliteitsster wat het hoogst haalbare is voor een club op gewestelijk niveau !  
In 2013 kreeg Juventus een best practice award uitgereikte als meest sociale voetbalclub van Vlaanderen, een beloning voor de inzet van talrijke vrijwilligers !

Quality time-line

2010: 1ste audit - hoogste beloning op gewestelijk niveau (1 Kwaliteitsster)
2013: 1ste audit - hoogste beloning op gewestelijk niveau (1 Kwaliteitsster)
2013 : Best practise award voor de meest sociale club in Vlaanderen
2016: 1ste audit - hoogste beloning op gewestelijk niveau (1 Kwaliteitsster)
2019: 1ste audit - hoogste beloning op gewestelijk niveau (1 Kwaliteitsster)
2020 ... : De club gaat aan de slag met de verbeteringsvoorstellen van DoublePass om kwaliteit op alle vlakken te blijven garanderen.

Meer informatie via de site van DoublePass